Bár nyilvánvalóan még nagyon korán van ítéletet hirdetni, és a bajnokság még bárhogyan alakulhat, az első három futam után nem állnak jól a dolgok Max Verstappen számára. Két kiesésének köszönhetően máris jócskán lemaradt Charles Leclerc mögött a bajnokságban. Tom Coronel azonban továbbra is bizakodó, ha a honfitársa esélyeiről van szó.

Két kiesés három futamon belül kemény csapás Verstappen és a Red Bull Racing számára. Tom Coronel a holland Motorsport.com-nak azt mondta, hogy ez akár egy kis koppintás is lehet a holland orrára. A kiesések annál is inkább fájnak, mert Verstappen és a Red Bull egyértelműen rendelkezik azzal a sebességgel, hogy a pole pozícióért és a győzelmekért harcoljon. Verstappen és a Red Bull már így is rengeteg pontot elajándékozott, ezért komoly problémájuk van.

Verstappen már 46 pontos hátrányban van a bajnokságban, a konstruktőrök között pedig a Red Bull 49 pontos hátrányban van. Hatalmas lemaradás három futam után, de húsz futammal a vége előtt még minden lehetséges. Coronel szerint azonban a regnáló világbajnok soha nem fogja feladni.

„Más versenyzők esetében azt mondanám, hogy elszállt az esély, de Verstappen személyisége miatt ezt még nem mondom. A feladás nem szerepel a szótárában, tavaly is megcsinálta a lehetetlent” - mondta Coronel, aki hozzátette, hogy „most körülbelül három tizeddel vannak lemaradva, de ez Verstappen képességeivel együtt csak ennyi”.

„Ez a gondolkodásmódról szól, és nem az éhségről. Amikor a kocsiban ül, még mindig megvan benne a gyilkos ösztön. Ezt harminc év autóversenyzés után tanultam. Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy ezt nem lehet megcsinálni, de lehetséges volt. Egyébként pontosan ezért ő Max Verstappen, ez a cím egy kicsit megnyugvást ad neki” – folytatta.

A címvédés még mindig lehetséges Verstappen számára, de valaminek gyorsan történnie kell a Red Bullnál. Különösen a megbízhatóság terén. Imolában sok csapat frissítésekkel érkezik majd, köztük a Red Bull is. Coronel szerint ez a nagydíj ezért az év egyik legfontosabb versenye lesz, és döntő Verstappen bajnoki esélyei szempontjából.

„Számomra Imola az egész év egyik legfontosabb versenye lesz. Ott majd meglátjuk, hogy milyen esélyeik lesznek. Nagyszerű, ha Sainz megküzdhet Leclerc-rel, de két különböző csapat küzdelmét szeretné mindenki. Az, ahogyan a tavalyi év elején volt, természetesen elképesztő volt.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL