hero image

Megérkezett a „zöld Red Bull” az Aston Martin jóvoltából – fotók!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/05/20 08:29
Az Aston Martin frissített autója nagy felháborodást keltett a paddockban, hiszen első ránézésre egy átmatricázott Red Bullnak tűnik. Lawrance Stroll csapata nem először másol az élcsapatokról.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Megérkezett Barcelonába az Aston Martin AMR22 várva várt fejlesztése. Az AMR22B valóban teljesen más autó, mint elődje, de mégis van benne valami ismerős: az autó eléggé hasonlít a Red Bull Racing RB18-asára.

Míg az Aston Martin elődje, az akkori Racing Point 2020-ban egy +rózsaszín Mercedesszel" rukkolt elő, addig a Red Bull most úgy tűnik, hogy hasonló másolási módszer áldozatává vált. A hírhedt 3D-s kamerákat, amelyekkel a csapat elmondása szerint más csapatoktól „merítettek ihletet", az FIA azóta betiltotta, de úgy tűnik, a brit csapat megtalálta a módját, hogy ezt megkerülje.

Az AMR22B teljesen más kialakítású oldaldobozokkal és új padlólemezzel rendelkezik, aminek célja, hogy megoldja a pattogással kapcsolatos problémákat, és hogy az autóval kikerüljenek a sereghajtók táborából. Az új dizájn azonban azonnal kérdéseket vet fel, hiszen nagyon hasonlít az Adrian Newey által tervezett RB18-asra.

Ez nem maradt észrevétlen a helyszínen lévő újságírók számára sem, akik máris megosztották a szükséges fotókat az AMR22B-ről.