hero image

Megérkezett a „zöld Red Bull” az Aston Martin jóvoltából – fotók!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/05/20 08:29
Az Aston Martin frissített autója nagy felháborodást keltett a paddockban, hiszen első ránézésre egy átmatricázott Red Bullnak tűnik. Lawrance Stroll csapata nem először másol az élcsapatokról.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Megérkezett Barcelonába az Aston Martin AMR22 várva várt fejlesztése. Az AMR22B valóban teljesen más autó, mint elődje, de mégis van benne valami ismerős: az autó eléggé hasonlít a Red Bull Racing RB18-asára.

Míg az Aston Martin elődje, az akkori Racing Point 2020-ban egy +rózsaszín Mercedesszel" rukkolt elő, addig a Red Bull most úgy tűnik, hogy hasonló másolási módszer áldozatává vált. A hírhedt 3D-s kamerákat, amelyekkel a csapat elmondása szerint más csapatoktól „merítettek ihletet", az FIA azóta betiltotta, de úgy tűnik, a brit csapat megtalálta a módját, hogy ezt megkerülje.

Az AMR22B teljesen más kialakítású oldaldobozokkal és új padlólemezzel rendelkezik, aminek célja, hogy megoldja a pattogással kapcsolatos problémákat, és hogy az autóval kikerüljenek a sereghajtók táborából. Az új dizájn azonban azonnal kérdéseket vet fel, hiszen nagyon hasonlít az Adrian Newey által tervezett RB18-asra.

Ez nem maradt észrevétlen a helyszínen lévő újságírók számára sem, akik máris megosztották a szükséges fotókat az AMR22B-ről.