Nem volt veszélyben Max Verstappen győzelme, aki egészen simán nyerte meg a Japán Nagydíjat az ausztráliai kiesését követően.

Abban semmiképpen nem bízhattak a versenyzők, hogy Verstappen alatt megint tönkremegy a technika, és ezúttal mindkét Red Bull kibírta a hétvégét. Nemcsak kibírta, hanem az első két helyen értek célba, amivel hozták a kötelezőt.

Hozták a kötelezőt, mert nagy volt az előnyük, és ezek után komoly csalódást okoztak volna, ha nem ebben a sorrendben érnek célba. Noha két rajtot is láthattunk, egyiknél sem férkőztek be eléjük, és Pérez végre úgy ment, mint azt minimálisan elvárják tőle, közvetlen Verstappen mögött autózva.

Más kérdés, hogy nagyon messze volt attól, hogy nyerjen, addig Verstappen ezzel a győzelmével már megint meglépett. Nehéz elképzelni, hogy ez a világbajnokság más véget érjen, és legyen olyan pontja a szezonnak, amikor nem ő vezet. Ez is egy rajt-cél győzelem lehet számára 2024-ben, viszont jó futamaink még lehetnek.

A Japán Nagydíj is az volt, mert a két Red Bull mögött nagy volt a csata. A futamra feléledt a Ferrari, addig a Mercedest csalódást okozott, míg a McLarenek nem tudták tartani a lépést a Ferrarival. Ez volt a maximum az olaszoktól, akik ismét dobogón lehettek, míg Alonso a Mercedeseket is le tudta győzni. A versenyről készült összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL