A Williams versenyzője, Logan Sargeant Alex Albon Melbourne-ben megjavított autóját vezeti majd a hétvégi Japán Nagydíjon, Szuzukában, mivel a csapat továbbra is küzd a tartalékautó hiányával.

Miután Albon a melbourne-i szabadedzésen balesetet szenvedett, a Williams azt a vitatott döntést hozta, hogy Sargeantet kivonja a hétvége hátralévő részéről, és Albonnak adta az autóját.

Ezen a hétvégén Albon azzal az autóval folytatja, amit Ausztráliában használt, míg Sargeant átveszi a thaiföldi pilóta megjavított autóját. Ennek oka Sargeant szerint, hogy a szerelőknek ne jelentsen túlzott terhet az autók visszaváltása.

Az amerikai egyébiránt megértését fejezte ki a csapat döntése mellett, és kijelentette, hogy bár csalódott volt, hogy nem folytathatta a pénteki erős teljesítménye után, de túllépett az incidensen, és úgy érzi, készen áll a következő futamra.

"Értem a statisztikát, amin a döntés alapult, de ennek ellenére természetesen szerettem volna versenyezni. Egy jó pénteki napot zártam, amire tudtam volna építeni, de mér megbékéltem a dologgal", mondta.

"Miután elhagytam Melbourne-t, már nem is gondoltam rá, csak éltem az életem, ahogy szoktam, és azt kell mondanom, jól éreztem magam."

A tavalyi Japán Nagydíj nem alakult túl jól a csapat számára, hiszen Sargeant Q1-es incidense után új futóműre volt szüksége, a futamon pedig végül ő és Albon is kiesett, így idén nem lesz nehéz felülmúlni a tavalyi teljesítményüket.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL