hero image

Megjött az első „valódi” 2022-es autó, az Aston Martin AMR22! (képek)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

FORMA-1

Már most érzi a büntetése hatását a Red Bull Horner szerint

Motorsport.hu
2022/02/12 08:29
Csütörtök délután leplezték le az első, már több valódi technikai részletet is tartalmazó Forma-1-es autót, az Aston Martin AMR22-t, amellyel Lance Stroll és Sebastian Vettel indulhat idén – íme, a képek!
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Meglepetésre mindössze a konstruktőri hetedik pozícióban végzett az Aston Martin csapata a 2021-es szezonban, ennél pedig idén jóval jobb eredményeket szeretne elérni a silverstone-i bázisú alakulat, amely csütörtök délután mutatta be 2022-es autóját, az AMR22-est.

Az Aston Martin pedig sokkal több technikai részletről rántotta le a leplet, mint a korábbi két bemutatón a Haas és a Red Bull, ami annak fényében nem is csoda, hogy pénteken már pályára is gurulnak a járgánnyal Silverstone-ban.

A festés enyhén változott: világosabb zöld lett a kocsi színe, a pink helyére pedig a lime szín érkezett, aminek az az oka, hogy távozott a hosszú éveken át névadó szponzorként jelenlévő BWT vízkezelő cég.

A duó maradt a tavalyi, ezúttal is Sebastian Vettel és Lance Stroll tekergetheti majd az Aston Martin kormányát, míg a csapatfőnöki pozícióban Otmar Szafnauer helyére Mike Krack érkezett – Szafnauer vélhetően az Alpine-nál fog kikötni.

Az AMR22-ről készült képek alább tekinthetőek meg, a kocsiról készült technikai elemzés pedig erre a linkre kattintva érhető el.