hero image

Meglepetéssel készül a Pirelli Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/05 08:30
Úgy tűnik, a Pirelli egy különleges összeállítással készül az Ausztrál Nagydíjra. A kiválasztott gumik között ugyanis szerepel a C5-ös keverék, míg a C4-est nem viszik Melbourne-be.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

2019 óta először lesz újra verseny az Albert Park utcai pályán. Melbourne-ben a Forma-1-es pilóták néhány változtatással találkoznak majd, amelyeknek köszönhetően a pálya gyorsabbá válhat, és több előzési lehetőséget is biztosítanak. Ebből a szempontból a Pirelli merész döntést hozott a gumikkal kapcsolatban.

Míg az olasz gumiszállító gyakran nagyon konzervatív a választékban, most a leglágyabb abroncsot vette fel a kínálatába. A C5-ös abroncs lesz a leglágyabb keverék Ausztráliában, melyet a pilóták a kvalifikáción fognak leginkább bevetni. A közepes abroncsot valószínűleg nem fogják használni szombat délután, mivel a keverékek között a szokásosnál nagyobb a különbség.

A Pirelli általában három egymást követő keveréket választ, most kihagyta a C4-es gumit, és a C3-as és C2-es gumikat vetik be közepes, illetve kemény abroncsként. Ez biztosítja, hogy a közepes gumi sokkal lassabb, mint a lágy gumi, de sokkal tovább is bírja. Ez természetesen rengeteg stratégiai lehetőséget biztosít a pályán, ahol korábban nagyon nehéz volt előzni.

Ezen felül szerepet játszhat még az a hír is, hogy az előrejelzések szerint akár az eső is megérkezhet a vasárnapi futam idejére, amely erősen megkavarná a kártyákat, ezáltal pedig idén először bevetésre kerülnének a Pirelli nedves körülményekre fejlesztett keverékei is.