hero image

Meglepetéssel készül a Pirelli Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/05 08:30
Úgy tűnik, a Pirelli egy különleges összeállítással készül az Ausztrál Nagydíjra. A kiválasztott gumik között ugyanis szerepel a C5-ös keverék, míg a C4-est nem viszik Melbourne-be.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

2019 óta először lesz újra verseny az Albert Park utcai pályán. Melbourne-ben a Forma-1-es pilóták néhány változtatással találkoznak majd, amelyeknek köszönhetően a pálya gyorsabbá válhat, és több előzési lehetőséget is biztosítanak. Ebből a szempontból a Pirelli merész döntést hozott a gumikkal kapcsolatban.

Míg az olasz gumiszállító gyakran nagyon konzervatív a választékban, most a leglágyabb abroncsot vette fel a kínálatába. A C5-ös abroncs lesz a leglágyabb keverék Ausztráliában, melyet a pilóták a kvalifikáción fognak leginkább bevetni. A közepes abroncsot valószínűleg nem fogják használni szombat délután, mivel a keverékek között a szokásosnál nagyobb a különbség.

A Pirelli általában három egymást követő keveréket választ, most kihagyta a C4-es gumit, és a C3-as és C2-es gumikat vetik be közepes, illetve kemény abroncsként. Ez biztosítja, hogy a közepes gumi sokkal lassabb, mint a lágy gumi, de sokkal tovább is bírja. Ez természetesen rengeteg stratégiai lehetőséget biztosít a pályán, ahol korábban nagyon nehéz volt előzni.

Ezen felül szerepet játszhat még az a hír is, hogy az előrejelzések szerint akár az eső is megérkezhet a vasárnapi futam idejére, amely erősen megkavarná a kártyákat, ezáltal pedig idén először bevetésre kerülnének a Pirelli nedves körülményekre fejlesztett keverékei is.