A McLaren versenyzője, Lando Norris felemás érzésekkel nyilatkozott a bahreini tesztek után, és azt mondta, fel kell készülniük arra, hogy a Haas ellen is versenyezhetnek.

Nem alakult problémamentesen a McLaren tesztje Bahreinben: végig Lando Norrisnak kellett a volán mögött ülnie, mivel Daniel Ricciardo koronavírus-tesztje pozitív lett, ráadásul többek között a fékek túlmelegedésével is szenvedett a wokingi alakulat.

A tesztek után a McLarennel nemrég szerződést hosszabbító Norris meglepő módon azt mondta, a Haas is a riválisuk lehet az új idény kezdetén, és nem sorolja a csapatát a három leggyorsabb istálló közé.

„Pillanatnyilag három csapat tűnik a leggyorsabbnak, de azt mondanám, mögöttük elég közel van mindenki, tőlünk indulva egészen a Haasig. Még a Haas is nagyon gyorsnak tűnt, ami meglepő, figyelembe véve, hogy milyen nagy volt a lemaradásuk tavaly.”

„Lenyűgöző látni azt a fejlődést, amit eddig mutattak. Szerintem fel kell készülnünk arra, hogy ellenük is fogunk harcolni a versenyen és az időmérőn, de majd hétvégén meglátjuk” – idézte Norrist a MotorsportWeek.

A bahreini teszteken a McLaren a legkevesebb kilométert megtevő csapatok közé tartozott, emiatt Norris úgy véli, sok területen hátrányban lehetnek a többiekhez képest.

„Lehetett volna sokkal jobb is a tesztünk, egyértelmű, hogy nem alakult minden simán, több probléma is megnehezítette az életünket, így nem tudtunk annyi kört megtenni, amennyit szerettünk volna.”

„Tudtunk egy-két körös etapokat teljesíteni, így tudjuk, hogyan működnek a friss abroncsok, arra viszont nem volt lehetőségünk, hogy használtabb gumival, több üzemanyaggal is fussunk etapokat.”

„Tehát voltak jó területei a tesztnek, de számos területen a többiek mögött járunk, ezt a munkát pedig így az éles versenyhétvégén kell elvégeznünk” – fogalmazott a fiatal brit.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL