hero image

Meglepő dologgal szembesült Albon a bokszban (kép)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/14 08:32
A Williams versenyzője, Alexander Albon egészen a verseny utolsó előtti köréig húzta az első, kemény abroncsos etapját, a bokszutcában pedig ekkor már néhány szurkoló is ott volt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Alex Albon a Pirellit is meglepve az utolsó előtti körig ment a kemény keverékkel az Ausztrál Nagydíjon, ezzel az alternatív stratégiával pedig az utolsó helyről rajtolva a 10., vagyis pontszerző helyen ért célba.

A brit-thai pilótának pedig a kiállása folyamán szokatlan látvány tárult a szeme elé, ugyanis a Redditen kiszúrták, hogy az utolsó előtti körben már néhány szurkoló ott volt a bokszutcában, ami egy elég veszélyes helyzetet eredményezett.

Szerencsére nem történt baleset és Albon kiállása is „csak” 1,9 másodperccel volt lassabb Nicholas Latifi második kiállásánál, így vélhetően az sem változtatott volna a pozícióján, ha nincsenek szurkolók a bokszban.

Ezzel a remek egyéni és stratégiai teljesítménnyel a Williams megszerezte idei első pontját, így már csak az Aston Martin csapata áll pont nélkül a szezon első három nagydíját követően.