hero image

Meglepő helyszín térhet vissza az Orosz Nagydíj törlése miatt?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/05 08:32
A maláj sajtóban arról írnak, hogy Sepang is a lehetőségek között szerepel az Orosz Nagydíj pótlására, ugyanis a sport egy rendkívüli ülést tart egy esetleges Forma-1-be való visszatérés kapcsán.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Nemrég a portugál sajtóban olvashattunk arról, hogy Portimaónak lehet a legnagyobb esélye arra, hogy szeptemberben beugorjon Szocsi helyére, ezt Portimao igazgatója is megerősítette, illetve a CM portál hozzátette, rajtuk kívül Katar és Németország lehet még esélyes.

Azóta a német RTL azt írta, Hockenheimet nem kereste meg a Forma-1 egy esetleges visszatérés kapcsán, így inkább a portugál és a katari helyszín tűnt valószínűbb opciónak. Viszont most egy újabb pálya került a kalapba, a Forma-1-ben néhány évvel ezelőtt látott Malajzia.

A sepangi pálya utoljára 2017-ben rendezett versenyt, azóta pedig többször is szóba került az esetleges visszatérés. Most a maláj Tarmac Sports ír arról, hogy a SIC (Sepang International Circuit) menedzsmentje találkozott az F1 vezetőségével.

A rendkívüli ülés témája pedig egy esetleges F1-be való visszatérés volt, egyelőre nem tudni, hogy a meetingen mi hangzott el, és hogy mennyire valószínű ez az eshetőség. Az viszont egyértelműnek tűnik, hogy a Forma-1 kitart amellett, hogy megmaradjon a 23 futamos versenynaptár.

Az F1 2022-es szezonja a jövő héten a bahreini tesztekkel folytatódik március 10. és 12. között, március 20-án pedig következik az első verseny, a Bahreini Nagydíj, egy héttel később pedig Szaúd-Arábiába látogat a száguldó cirkusz.