Szerint az Aston Martin is jobb formában van, mint a Mercedes, így egyelőre nincs miről beszélniük.

Fernando Alonso kétségeit fejezte ki egy esetleges Mercedeshez való átigazolás kapcsán, mivel véleménye szerint a két csapat közti jelenlegi különbség nem teszi indokolttá a váltást.

A Japán Nagydíj után - ahol Alonso saját bevallása szerint pályafutása egyik legjobb hétvégéjét élte át - a spanyol pilótát arról faggatták, hogy a verseny befolyásolta-e valamilyen szinten a jövőjét érintő döntését.

"Igen és nem", válaszolta Alonso, aki azt ugyan elismerte, hogy élvezte a versenyt, ugyanakkor kiemelte, hogy a 44 másodperces különbség az élen állóhoz képest mérsékelte a lelkesedését.

Amikor a Mercedeshez való csatlakozás lehetőségéről kérdezték, Alonso nem köntörfalazott.

"A Mercedes mögöttünk van, így ez a lehetőség nem tűnik túl vonzónak számomra", nyilatkozta Sky Sports-nak.

Toto Wolff rossz hírrel szolgált a mezőny tagjainak

A csapatvezető szerint senki sem álmodozhat arról, hogy normál körülmények között Max Verstappen elé kerül.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője egyértelműen meg van győződve arról, hogy a 2024-es szezonban egyetlen pilóta sem jelent majd veszélyt Max Verstappen bajnoki címére.

"Senki sem fogja utolérni Maxot idén. Az összhangja az autóval egyszerűen lélegzetelállító, de a gumikezeléséről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni", jelentette ki Wolff az ESPN-nek adott interjújában.

A Mercedes-főnök tehát elismerte Verstappen fölényét, a mostani szezont pedig úgy jellemezte, hogy az "a többiek harca lesz a fennmaradó pozíciókért."

Wolff őszintén beszélt arról is, hogy a Mercedes ambíciói mérséklődtek, így most a McLaren és a Ferrari utolérését tűzték ki célul a második helyért folytatott harcban.

"Ez tény. Szóval most már csak abban reménykedünk, hogy utol tudjuk érni a McLarent és a Ferrarit, és harcolni tudunk a második helyért. Már csak erről szólhat az idei év", mondta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL