Nagy meglepetésre azonban nem kell számítani, hiszen ezen feladatokat továbbra is a korábbi Forma–1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája, tehát Pietro Fittipaldi látja majd el.

A brazil már 2019 óta van ebben a szerepkörben az istállónál, tavaly pedig lehetősége volt két szabadedzésen is szerepelni Mexikóban, illetve Abu Dhabiban. És azt sem érdemes elfelejteni, hogy már F1-es futamon is indult, amikor 2020 végén a sérült Romain Grosjeant helyettesítette két alkalommal.

Ennek megfelelően tehát idén is ő fogja a háttérből támogatni Kevin Magnussent és a visszatérő Nico Hülkenberget, miközben a csapat egy új névadó szponzorral, a MoneyGrammel vág neki a 2023-as szezonnak.

Jelenleg már csak a Haas az egyetlen istálló a mezőnyből, amely nem jelentette be, hogy mikor mutatja be idei versenyautóját, de ha maradnak az utóbbi évek tendenciájánál, akkor először vélhetően csak néhány renderelt képet tesznek majd közzé online, a tényleges autót pedig csak a szezon előtti bahreini teszten leplezik majd le.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL