hero image
dppi

Megnőtt az esély arra, hogy 11 csapatos lesz a Forma-1

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/11/05 18:44
A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali arról nyilatkozott, hogy készen állnak arra, hogy megfontolják egy esetleges 11. csapat beszállását, de ehhez több feltételnek is teljesülnie kell.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Nemrégiben a Liberty Media harmadik negyedéves pénzügyi eredményeinek apropóján vett részt egy befektetői beszélgetésen a Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali, aki többek között egy esetleges 11. csapat érkezéséről is beszélt.

Mint ismert, az Andretti Motorsport egyértelmű szándéka, hogy akár már 2024-től ott legyenek a mezőnynek, azonban egyelőre nem kaptak zöld jelzést a száguldó cirkusz vezetőségéből.

Domenicali ezúttal azt mondta, nyitottak a 11. csapat érkezésére, viszont csak abban az esetben, ha extra értéket tudnak hozni a sportba, valamint nem rontják a jelenlegi csapatok partnerségét az F1-gyel:

„Nem lenne gond, ha 11 csapatunk lenne annak érdekében, hogy jobb legyen a versenyzés, és monitorozzuk a helyzetet. Ha lenne egy valódi, hiteles, új nevező, aki szeretne beszállni, azzal készen vagyunk tárgyalni, de nem kell rohannunk.”

„A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy az esetleges új beszálló tud-e plusz értéket hozni a bajnokságba. Ha igen, akkor természetesen megvitatjuk a dolgot.”

„Ezen felül pedig van egy érték, amit a csapatoknak is el kell ismerniük, mert azt nem engedhetjük meg, hogy a már meglévő csapatok partnersége felhíguljon a Forma-1-gyel.”