hero image

Megszabadult orosz főszponzorától a Haas, most már „csupaszon” a pályán a fehér autó (képek)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

FORMA-1

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/02/25 08:33
A Haas csapata csütörtök este jelentette be, hogy el fog tűnni az autójukról a névadó szponzoruk, az Uralkali összes matricája, péntek délelőtt pedig már egy sokkal nagyobb részt fehér kocsit láthatunk a pályán, Nyikita Mazepinnel a volán mögött.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Az egész világot megrázta a hír, hogy csütörtök hajnalban kitört az orosz-ukrán háború, amelynek folyamán az ukrán elnök tájékoztatása szerint közel 150 ukrán ember halt meg, míg sajtóinformációk szerint közel 100 orosz is életét vesztette tegnap.

A háború kitörése miatt Vlagyimir Putyint és Oroszországot okolják, ennek megfelelően több nemzetközi szankció is érvénybe lépett Oroszország ellen, ez pedig nem kerülte el a Forma-1 világát sem, ahol a Haas névadó szponzora, az Uralkali is orosz.

Az amerikai istálló egy közleményben árulta el csütörtök este, hogy el fognak tűnni az Uralkali matricái az autójukról a barcelonai tesztek utolsó napjára, a cég logóit pedig eltávolították azóta a motorhome-jukról és a közösségi felületeikről is, valamint Nyikita Mazepin sisakjáról is eltűnt az édesapja cégének matricája.

A lenti képeken megtekinthető, hogyan fest a Haas VF-22-es az Uralkali és az „orosz” színek nélkül, jelenleg pedig Nyikita Mazepin terelgeti a csapat autóját Barcelonában, és kérdéses, hogy hogyan alakul az ő, illetve édesapja jövője a sportban.