hero image
Twitter/Williams Racing

Megtalálta új csapatfőnökét a Williams, ő lesz Jost Capito utódja!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/13 13:44
A grove-i alakulat viszonylag váratlanul szakított csapatfőnökével a 2022-es Forma-1-es szezon után, pénteken pedig bejelentette, hogy ki lesz az istálló új vezetője.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Williams pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy az eddig a Mercedes főstratégájaként dolgozó James Vowles-t nevezi ki a csapatfőnöki posztra, ő veszi át Capito munkáját 2023-tól.

A brit szakember az elmúlt négy évben töltötte be a stratégiai igazgatói posztot az Ezüst Nyilaknál, és kulcsszerepet töltött be a Mercedes felső vezetésében, szorosan együttműködve a csapatfőnök Toto Wolff-fal.

„Alig várom, hogy elkezdhessem a közös munkát a Williamsszel. Megtiszteltetés egy ilyen hihetetlenül patinás csapathoz csatlakozni. A Williams a sportág egyik ikonja, nagyon tisztelem őket és már nagyon várom az előttem álló kihívásokat“ - fogalmazott Vowles.

„A Mercedes óriási támogatást nyújtott a személyes utam során és több mint húsz évnyi közös munka után kiváló viszonyban válunk el egymástól. Hálás vagyok mindazért, amit Toto Wolfftól és a csapattól kaptam, különleges élmény volt az együtt töltött idő“ - fűzte hozzá.

„Kudarcokat és sikereket egyaránt megéltünk együtt. A Williams most bizalmat szavazott nekem és én is ugyanezt fogom tenni cserébe. Óriási potenciállal rendelkező istállóhoz csatlakozom és a közös utazásunk néhány héten belül elkezdődik“ - zárta Vowles, aki február 20-án, három nappal az előszezoni tesztelés kezdete előtt, Bahreinben kezdi meg munkáját új csapatánál.