Az AlphaTauri istállója múlt hétvégén, a New York-i divathéten leplezte 2023-as versenyautójának kinézetét, majd nem sokkal később a valódi modellről is közzétettek néhány számítógépes fotót. Az előző évek megszokott árnyalataihoz pedig most egy új szín is csatlakozott.

Franz Tost csapatfőnök, Juki Cunoda, illetve az istálló újonca, Nyck de Vries mind jelen voltak New Yorkban, hogy a nagyközönség előtt rántsák le a leplet az AT04 festéséről, a bemutató pedig elég stílusosra sikerült.

Azért is választotta a csapat ezt a helyszínt, mert az AlphaTauri egyben ruhamárka is, és a cég az idei évtől kezdi forgalmazni termékeit az Egyesült Államokban, az új őszi/téli kollekciójukat pedig a mostani divathéten mutatták be.

Ami viszont magát az autót illeti, az alapszínek nem változtak, tehát maradtak a 2020 óta megszokott sötétkék-fehér kombinációnál, harmadik színnek azonban idénre csatlakozott ezekhez a piros, köszönhetően a lengyel olajvállalat, az Orlen érkezésének, akik eddig az Alfa Romeo szponzorai voltak.

A piros elsősorban az első kerékszárnyakon, a glórián, a tükrökön, a Venturi-csatornák kezdeténél, valamint a hátsó szárnyon kapott helyet, remekül kiegészítve a már megszokott dizájnt.

Az AlphaTauri ezzel az autóval mindenképpen szeretne jobb eredményeket elérni, mint elődjével, hiszen tavaly csak a kilencedik helyen zártak a konstruktőrök között. Franz Tost csapatfőnök a bemutatón el is mondta, hogy reményei szerint az AT04 már jobban fel tudja majd venni a versenyt a közvetlen riválisokkal.

„Szerintem az egész mezőny jóval közelebb lesz egymáshoz. Persze a három élcsapat még mindig előnyben van az infrastruktúra és a létszám terén, de ettől függetlenül úgy hiszem, hogy 2023-ban az autók jóval kiegyenlítettebb csatát vívhatnak majd.”

A faenzai gárda sok másik csapathoz hasonlóan hamarosan pályára is gurul az új autójával, hogy egy filmes nap keretében tudják felmérni, minden rendszer megfelelően működik-e. Ők az olaszországi Misanót választották erre a célra, a bejáratásra pedig február 14-én fog sor kerülni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL