hero image
dppi

Megvan az ember, aki a jövőben a Forma-1 versenyirányítását felügyeli

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/18 16:59
Az FIA véglegesítette a Forma-1 vezetésének átalakítását, ami a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj botrányos lezárása után indult el.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A motorsportot irányító szervezet a Forma-1-től Steve Nielsent kérte fel a sorozat tavaly márciusban bejelentett sportigazgatói szerepe betöltésére. Az FIA a 2021-es szezonzárón Michael Masi által elkövetett baklövésekre reagálva alapította ezt a pozíciót.

A sportigazgatói szerepkör létrehozása volt a 2021-es szezonzáró után öt nappal megválasztott új FIA-elnök, Mohamed bin Szulajm által hozott egyik változásnak, emellett elindított egy távoli műveleti központot, amely a versenyirányítókat segíti, Masit pedig két tapasztalt versenyigazgatóval váltotta le, akiket egy folyamatos tanácsadó támogat.

Sportigazgatóként az FIA közleménye szerint Nielsennek „felügyelnie kell a sportszakmai ügyeket, köztük a versenyirányítás és a távoli műveleti központ kialakítását, valamint a sportszabályzat jövőbeni változtatásait.”

„Megértem és értékelem az egyedi kihívásokat, amik a szabályalkotói szereppel járnak. Miután az évek során számos emberrel szorosan együtt dolgoztam a szövetségnél, várom, hogy együtt vegyük velük az előttünk álló akadályokat. A Forma-1 jelenleg remek helyzetben van és a mi dolgunk, hogy a jövőjét is biztosítsuk” – mondta Nielsen.