hero image

Megvan az F1.com pilótákat rangsoroló erősorrendje: Hamilton itt nem „dobogós”, újonc a top 5-ben!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/03/23 08:34
Az F1.com öt szakértője minden verseny után pontozni fogja a pilóták teljesítményét, amelyből kialakul egy erősorrend: Bahreinben nem meglepő módon Charles Leclerc-t látták a legjobbnak.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Az F1.com nem szakítja meg az immáron több éve tartó hagyományát, mely szerint minden futam után egy 10-es skálán osztályozza az öt szakértőjük a pilóták teljesítményét, az idei első, bahreini futam után is így tettek.

Nem meglepő módon a futamgyőztes Charles Leclerc kapta a legmagasabb pontszámot, egyből egy 10-essel nyitott a monacói, mögötte pedig Kevin Magnussen (9,6) és Max Verstappen (9,2) következik.

A képzeletbeli dobogóról lecsúszva a negyedik legjobbnak látták Hamilton (8,6), majd az újonc Csou (8,2) és a másik Alfa-pilóta Bottas (7,8) következik, holtversenyben Albonnal (7,8).

A nyolcadik pozícióban is holtverseny alakult ki, hiszen Sainz, Russell és Ocon teljesítményét is 7,6-osra értékelték a szakértők. Bár a táblázatban nem látszik, de az F1.com hozzáteszi, Gasly sem sokkal maradt el a top 10-től.