hero image

Megvan, ki helyettesíti Mazepint a Haasnál a bahreini F1-es teszteken!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/03/07 08:35
A Haas csapattulajdonosa, Gene Haas elárulta, hogy ez e heti bahreini teszteken Pietro Fittipaldi fog beülni Nyikita Mazepin megüresedő helyére, azonban a teljes szezonra egy tapasztaltabb pilótát szereznének.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a Haas eltávolította az autójáról és egyéb felületeiről a névadó szponzoruk, az Uralkali logóit, ekkor pedig már sejteni lehetett, hogy a helyzet Nyikita Mazepin ülésére is ki fog hatni.

Aztán szombaton érkezett is a bejelentés, hogy azonnali hatállyal szerződést bontanak Mazepinnel és az Uralkalival is, azt viszont még nem jelentették be, hogy ki fog vezetni a bahreini teszteken Mick Schumacher mellett és az orosz pilóta helyett.

Végül vasárnap a csapattulajdonos Gene Haas nyilatkozott a helyzetről az AP hírügynökségnek, amelyben elmondta, az ukrajnai invázió miatt váltak meg az Uralkalitól, és megerősítette, hogy a bahreini teszteken Pietro Fittipaldi fog vezetni Schumacher mellett.

„Jelenleg is benne vagyunk a folyamatban, számos jelöltet megnézünk, aztán meglátjuk, ki elérhető, de szerdára már biztos lesz a dolog. A teszteken Pietro fog vezetni, hiszen ő a tesztpilótánk” – fogalmazott Haas, majd így folytatta: