hero image

Melyik csapat tette meg a legtöbb kört a Forma-1-es barcelonai téli tesztek alatt?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2022/02/27 08:38
Véget ért az F1-es téli tesztek első felvonása Barcelonában, a három nap alatt pedig összesen 3109 kört tett meg a 10 csapat, vagyis átlagosan naponta több mint 100 kört teljesítettek – az élen a Ferrari járt.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Idén egy teljesen új korszak veszi kezdetét a Forma-1-ben, éppen ezért hatalmas mennyiségű munka vár a csapatokra és a versenyzőkre, ráadásul a nagyobb csapatok szempontjából az is nehézség, hogy a költségvetési sapka hatályba lépése miatt maximum 135 millió dollárt költhettek a csapatok (a kivételeken kívül) 2021-ben, idén pedig 140 millió a plafon.

A Forma-1 2022-re kétszer 3 nap kollektív tesztet ütemezett a naptárba, a barcelonai teszteken pedig már túl is vagyunk. Az istállók rendkívül szorgalmasak voltak, összesen 3109 kört tettek meg, vagyis átlagosan napi több mint 100 kört teljesítettek.

Összességében pedig a Ferrari teljesítette a legtöbb kört és kilométert (439), majd a tavalyi konstruktőri bajnok Mercedes (393), illetve a McLaren (367) következett. A dobogóról épphogy lemaradt a Red Bull, a Williams pedig az ötödik lett ilyen tekintetben.

Az AlphaTauri is 300 kör felé jutott, a megbízhatósági problémákkal is érintett Aston Martin és Alpine pedig már a mezőny második felébe tartozik. A lista alján az Alfa Romeo és a Haas helyezkedik el, utóbbi két istálló a 200 kört sem érte el.

A cikk alján megtekinthető a teljes lista a csapatok körszámáról, a tesztelés pedig kevesebb mint két hét múlva, Bahreinben fog folytatódni március 10. és 12. között. A „főpróba után” következik majd a március 20-i Bahreini Nagydíj, ahol megtudjuk, ki indítja a legjobban az új korszakot.