A korábbi F1-es pilóta Jan Lammers úgy véli, hogy Carlos Sainz teljesítménye rövid időre megrázta Leclerc-t, aki már arról beszél, hogy javítania kell az időmérőin.

Jelen állás szerint úgy tűnik, finoman szólva sem volt rossz hatással Carlos Sainz teljesítményére, hogy kérdéses, hol folytatja a pályafutását, ugyanis a spanyol pilóta az idei 3 futamán 3 dobogót szerzett, Ausztráliában ráadásul győzni tudott.

Sainz egyelőre felülmúlja csapattársát, Charles Leclerc-t is, akivel a tél folyamán szerződést hosszabbított a Ferrari. A korábbi Forma-1-es pilóta, Jan Lammers azt gondolja, Leclerc-t „megrázta”, hogy ilyen erősen kezdett Sainz:

„Úgy gondolom, hogy Sainz teljesítménye rövid időre megrázta Leclerc-t mentálisan. Persze Leclerc-t időmérős klasszisként ismerjük, most meg egyszer csak arról beszél, hogy dolgoznia kell az időmérőin.”

„Ilyenkor persze az ember felteszi a kérdést, hogy mi történik itt? Ez gyakran akaratlanul is egyfajta tudatalatti hozzáállás, amit az F1-es pilóták kialakítanak. Akaratlanul azt hiszik, hogy szabadalmuk van arra, hogy ők legyenek a leggyorsabbak.”

„De mindig van különbség aközött, hogy mire vagy képes, és hogy mi az, amit elérsz” – mondta Lammers a Motorsport.com holland kiadásának.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL