hero image

Mercedes: Ezért kapta Hamilton az utolsó ausztriai hátsó szárnyat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/07/14 08:45
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott elmondta, miért Lewis Hamilton kapta meg az utolsó, Ausztriára kialakított, alacsony leszorítóerős hátsó szárnyat, illetve elárulta, pótalkatrész-hiány miatt könnyen bajba kerülhettek volna a pilótáik.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Az ausztriai kvalifikációt követően, ahol Lewis Hamilton és George Russell is a falnak ütközött, a Mercedes attól tartott, hogy egyik versenyző számára sem áll rendelkezésre elegendő tartalék alkatrész. Mike Elliott, a Mercedes technikai igazgatója egy YouTube-videóban elárulta, hogy a csapat még attól is tartott, hogy ki kell hagyniuk a vasárnapi futamot.

Mindkét pilóta elvesztette a hátsó szárnyát, de csak egy tartalék állt rendelkezésre a legújabb specifikációból. „Azért döntöttünk úgy, hogy Lewis autójára szereljük fel, mert át kellett jönnie a mezőnyön" - magyarázta Elliott. Hamilton autóját teljesen újra kellett építeni, mert túl sok sérülés keletkezett a futóművön ahhoz, hogy egy hétvége alatt meg lehessen javítani.

A Mercedes mindkét pilótája kevés időt töltött a pályán a második szabadedzésen, mivel a parc fermé szabályok miatt csak szombat reggel kezdhették meg a javításokat. A hétvége tehát már így is stresszel indult a német istálló számára, de a sprintfutam még izgalmasabbá tette a dolgokat.

A csapat attól tartott, hogy ha Hamilton vagy Russell ismét balesetet szenved a sprintfutamon, akkor nem tudnak majd részt venni a főfutamon. Az autók ugyanis pénteken olyan súlyosan megsérültek, hogy lehet, hogy nem lesz elég alkatrész a szükséges javítások elvégzéséhez.

„A versenyzők olyan helyzetben voltak, hogy ha a sprintfutamon összetörték volna az autót, akkor könnyen elképzelhető lett volna, hogy vasárnap nem tudtak volna versenyezni" - mondta Elliott.