hero image
dppi

Mercedes: Meglepő, hogy senki más nem találta meg ezt a kiskaput

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/01/15 08:59
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott meglepőnek tartja, hogy senki nem találta meg azt a kiskaput a nagy szabályváltoztatások kezdetén, amely mellett letették a voksukat 2022-ben.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Egy kifejezetten eredeti, az angol nyelvkörnyezetben „zero sidepodnak” nevezett koncepcióval állt elő 2022-re a Mercedes csapata. A neve abból ered, hogy szinte nem volt oldaldoboza a W13-as kocsinak.

A német istálló technikai igazgatója, Mike Elliott meglepőnek tartja, hogy a többi csapat nem gondolt erre a koncepcióra, ami a megújult technikai szabályok egyik kiskapujának kihasználása miatt valósulhatott meg:

„Az nem lepett meg, hogy csak mi választottuk ezt a koncepciót, az viszont igen, hogy senki más nem találta meg ezt a kiskaput. Onnantól kezdve, hogy ezt az irányt választottuk, már nehéz lett volna bárkit is másolni.”

Amikor Elliottot arról kérdezték, hogy e koncepció miatt küzdött-e problémákkal a W13-as, nem tudott egyértelmű választ adni – ahogy elmondta, ők csak azt látták, hogy a saját kocsijuk hogyan reagál a változtatásokra:

„Csak részlegesen tudjuk látni a dolgot, hiszen csak azt látjuk, hogy a mi kocsink mit csinál. Ezért nehéz megítélni, hogy a többi koncepció hogyan reagál. Próbáltuk megérteni a problémáinkat, illetve előrejelezni, hogy melyik pályán hogyan teljesíthetünk.”