hero image
dppi

Miami után tárgyal Max Verstappen leendő csapatával, 150 milliót ajánlhatnak neki – német sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/04/27 09:47
A német F1-Insider.com beszámolója szerint a Miami Nagydíj után fog tárgyalni leendő F1-es csapatával Max Verstappen, az istálló pedig minden követ megmozgat, hogy már 2025-re megszerezze a háromszoros világbajnokot.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az F1-Insider.com információi szerint a Miami Nagydíj és az Emilia-Romagna Nagydíj közötti időszakban konkrét tárgyalásokat fog folytatni Max Verstappen, az édesapja, Jos és a menedzsere, Raymond Vermeulen, míg a Mercedes részéről Toto Wolff, a vezérigazgató Ola Kallenius és az Ineos-tulajdonos James Ratcliffe.

A háromszoros világbajnok pedig a német portál szerint ezt követően fog döntenie arról, hogy a Mercedeshez akar-e igazolni már 2025-től. Úgy tudni, Verstappen szerződésében 2028 végéig szóló szerződésében van egy záradék, amely lehetővé teszi, hogy távozzon, ha Helmut Marko is távozik – Marko pedig nem akar Verstappen útjába állni az F1-Insider szerint.

Verstappen meg akarja tudni, mennyire veszi komolyan a dolgot a Mercedes, és nem csak a pénzről van szó: az F1-Insider szerint a holland garanciát akar kapni arra, hogy az Ezüst Nyíl jobban fog teljesíteni 2025-ben, mint idén, emellett pedig a Red Bulltól is szeretne hozni technikai szakembereket.

A Mercedes pedig nagyon szeretné leigazolni Verstappent, és hajlandóak komoly dolgokra is azért, hogy a Red Bull pilótája csapatot váltson. A német lap szerint sokkal többet akarnak kínálni, mint Hamilton jelenlegi évi 50 millió eurós szerződése, amely összeg felszabadul 2025-től.

A Mercedes hosszú távú márkanagyköveti szerződést is akar kínálni a 26 éves pilótának, amely az aktív pályafutása után is hozzájuk kötné Verstappent, a prémiumokkal és a speciális záradékokkal pedig évi 150 millió eurót kereshetne a holland, ami átszámítva közel 60 milliárd forint.

Az F1-Insider információi szerint a Mercedes dolgozóinak több mint 90 százaléka támogatná a németül folyékonyan beszélő Verstappen érkezését, a német istálló pedig hajlandó lenne Helmut Markót is leigazolni, hiába voltak ellentétek közte és Toto Wolff között, a Red Bull hatalmi harca mindent megváltoztatott.

A német portál hozzáteszi, a vártnál nagyobb esély van a csapatváltásra, a Verstappenhez közel állók pedig magabiztosak azt illetően, hogy a Red Bull nem lenne ennyire jó Verstappen nélkül, és ha a Mercedes csak egy kicsit versenyképesebb lenne 2025-ben, akkor a holland már győzelmekért tudna küzdeni vele.

A csapatváltás esélyeit javíthatja az a tény is, hogy 2026-tól jönnek az új karosszéria- és motorszabályok, a Mercedes pedig a legutóbbi ekkora szabályváltoztatások után, 2014-ben dominálni kezdett az F1-ben, legnagyobbrészt a motorjának köszönhetően.