Michael Schumacher átélt pár nehéz időszakot az élete során, de ezek nem különösebben voltak hatással a teljesítményére a Forma-1-ben.

Többek között ebben is megmutatkozott az ereje, és jelenleg is hiányzik az F1-ből. Kiváló pilóta volt, akit csapatfőnökként is el tudtunk volna képzelni, és fájó, ami vele történt, miközben hivatalosan csak nagyon keveset tudhatunk róla.

22 évvel ezelőtt azonban még javában versenyzett, és megállíthatatlan volt a Ferrarival. A Ferrari legszebb korszaka is az ő nevéhez fűződik, és öt egymást követő évben is bajnok lett az olaszokkal. Azóta sem volt olyan versenyzője az istállónak, mint Schumacher, és valószínűleg már nem is lesz.

A német legenda a 2002-es szezonban sem talált legyőzőre, ahogyan San Marinóban sem 22 évvel ezelőtt. Az időmérő edzés meglehetősen szoros volt, minimális különbséggel végzett az élen Schumacher Barrichello előtt, majd jött R. Schumacher és Montoya a Wiliams-BMW volánja mögött a második sorban.

A futamot végül Schumacher húzta be Barrichello és R. Schumacher előtt. Ez volt Michael 56. győzelme, addig a Ferrari már a 147. sikerét ünnepelhette, melyből Schumacher is igencsak kivette a részét, de a java csak ezután következett, mert 2003-at és 2004-et is behúzta, ami az utolsó bajnoki éve volt.

Schumacher ugyan visszatért a Mercedesszel, azok már nem hoztak számára túl sok sikert. Tekintve, hogy mennyit hagyott ki, illetve már nem volt fiatal sem, nem teljesített rosszul, és pár futamon egyértelműen az egyik legjobb volt a rajtrácson, jó volt újra ott látni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL