Mai napig emlékszünk arra a döbbenetre, ami elfogott bennünket, amikor láttuk, mi történt Michael Schumacherrel a 2005-ös F1-es szezonban

2000 és 2004 között Michael Schumacher legyőzhetetlenné vált a Ferrarival, és sokan azt gondolták, ez 2005-ben sem lesz másképp. 2005-re azonban az olaszok veszítettek az erejükből, míg a Renault egy nagyon jó autót rakott össze, amiből az akkor még csak szárnyait bontogató Fernando Alonso mindent ki tudott hozni.

Schumacher nem tudott beleszólni a csatába, miközben az első öt futamból kettőt befejezni sem tudott, és mindössze egyszer volt dobogós. Az is sokat elmond, hogy egy nagydíjat nyert 2005-ben, méghozzá a botrányos amerikait, aminek az ideje alatt a többség nem volt hajlandó rajthoz állni a biztonsági kérdések miatt.

Alonso végül 133 ponttal nyerte meg a szezont, aminek az idényzáróját Kína rendezhette. Räikkönen ugyan második lett a McLarennel, csak 112 pontot gyűjtött, addig Schumacher 62-t, és több mint furcsán esett ki Sanghajban, már ő is várhatta, hogy vége legyen ennek az igen gyenge szezonnak.

Az időmérőn is csak hatodik lett, majd a rajt előtt a felvezetőkörön óriásit csattant az egyik versenyzővel. Senki nem akarta elhinni, ami történt, így a német legenda még azelőtt kiesett, hogy egyáltalán elrajtolt volna. Erre a linkre kattintva erről nézhettek meg egy látványos felvételt, ahogyan összetörik a Ferrari Schumacher alatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL