Kerek 20 évvel ezelőtt született meg a Ferrari 170. győzelme a Forma-1-ben, amit ki más szerezhetett volna, mint Michael Schumacher.

Napra pontosan 20 évvel ezelőtt rendezték meg a 2004-es Bahreini Nagydíjat, ami akkoriban még újdonságnak számított. Ez is megmutatja, mennyire gyorsan telik az idő, és a sivatagi pálya most is része a naptárnak, immáron villanyfényes formában. Akkoriban nagy dolognak számított, hogy egy közel-keleti helyszín is helyet kaphat a naptárban.

Bernie Ecclestone régi vágya volt Bahrein, és azóta több más hasonló helyszín is bekerült a körforgásba. Mivel ezek a pályák nagyon nagy vagyonnal rendelkeznek, szinte bármekkora rendezési díjat ki tudnak fizetni, mindenfajta probléma nélkül. Többek között Bahrein is egy olyan pálya, ahol Michael Schumacher letette a névjegyét.

Az utolsó bajnoki évében is topteljesítményt nyújtott, és közel 0,4 másodpercet adott a saját csapattársának az időmérőn. Rubens Barrichello képtelen volt tartani vele a tempót, addig a két Williams majdnem megelőzte, amiket akkoriban Montoya és R. Schumacher vezettek, de ők sem tudtak mit kezdeni a legendával.

A futam szorosabbra sikeredett, Schumacher 1,3 másodperccel ért célba Barrichello előtt, addig Button a harmadik helyen már 26,6 másodperccel maradt el. Ez volt Schumacher pályafutásának 73. győzelme, míg a Ferrari jubilált, 170. alkalommal nyert csapatként és motorgyártóként, jelenleg pedig 244 sikernél járnak.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL