hero image
dppi

Michael Schumacher legjobb barátjától kapott óráit árverezik el

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/05/15 09:30
A legendás Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher nyolc luxusóráját fogják elárverezni egy genfi aukción.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Schumacher az egyik a mindössze két versenyző közül, aki hét Forma-1-es bajnoki címet tudott nyerni, ezzel a sportág egyik legnagyobbjaként van számon tartva. Ötöt ezek közül a Ferrarinál szerzett, annál a csapatnál, ahol Lewis Hamilton jövőre a példa nélküli nyolcadik bajnoki címét célozná meg.

2013-as síbalesete óta a világ nem láthatta Schumachert, öröksége és érdemei azonban továbbra is a köztudatban élnek: Övé holtversenyben a legtöbb bajnoki trófea, a második legtöbb futamgyőzelem és a második legtöbb pole pozíció a sportágban.

A német versenyző néhány nagy értékű tárgya fog az Emilia-Romagnai Nagydíj előtt kalapács alá kerülni a Christie’s genfi árverésén. A nyolc karóra között van egy, az FP Journe által tervezett Vagabondage 1, mely becslések szerint akár 780 millió forintot is hozhat.

Ezt az órát Schumacher a Ferrari legendás csapatfőnökétől, Jean Todttól kapta, aki az egyik legjobb barátja is volt. A 18 karátos aranyból készült karórába a következő üzenetet gravírozták: „Jean Todttól, drága barátomnak, Michael Schumachernek.” Todt egy másik ajándékát, egy Audemars Piguet Royal Oak órát is elárvereznek majd, ennek értékét kb. 87 millió forintra teszik.