hero image
dppi

Michael Schumacher már 1995-ben 30 dobogónál járt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/05/14 13:23
Michael Schumacher döbbenetes gyorsasággal gyűjtötte a dobogókat a Forma-1-ben, már a pályafutása első felében is.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Schumacher sokat nem várt a bajnoki címével, ami már korábban is bekövetkezhetett volna. Az 1991-es debütálása után 1992-ben rögtön a harmadik helyen zárta az évet, majd jött az 1993-as idény, ami szintén felejthetetlenre sikeredett, míg a következő két szezonban felért a világ tetejére a Benettonnal.

A Benetton már régóta nem tagja az F1 mezőnyének, ugyanakkor bajnok lett Schumacher és Briatore vezetésével. Ezek pedig olyan eredmények, amiket soha nem fog elfeledni a történelem, még akkor is, ha már 30 év telt el a német legenda első címe óta, ami kissé hitetetlen. Abban az évben hunyt el Senna, akit fiatalon ragadott el a halál.

A most 55 éves Schumacher 2012-ben köszönt el az F1-től, nem sokk azelőtt, hogy súlyos sí-balesetet szenvedett, és azóta sem ismert a pontos állapota. Sokan kíváncsiak rá, hogy van jelenleg, ám már több mint 10 éve, hogy nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és ki tudja, valaha lesz erre még példa.

1995-ben ezen a hétvégén Schumacher nagyon boldog volt, mert megszerezte pályafutása 30. dobogóját a királykategóriában, közvetlen Herbert és Berger előtt. Barcelonában nyert Schumacher, ami a 12. győzelme volt, míg a Benetton 17. alkalommal nyert a sorozatban, és egyúttal a 10. rajtelsőségét is ünnepelhette.