A Haas Forma-1-es csapatában helyét vesztő Mick Schumacher nem érzi úgy, hogy megérdemelte menesztését.

Mick Schumacher még rágódik azon, hogy a Haas nem őt választotta 2023-ban egyik pilótájaként. A német, aki 2023-ban maximum tartalékpilótaként lesz ott a paddockban, úgy érzi, eleget tett, hogy megérdemelje az ülést.

Günther Steinernek más volt a véleménye, így Schumacher helyére Nico Hülkenberget szerződtetve, azt remélve, hogy a tapasztalatával behúzza majd azokat a pontokat, amiket elődje a pályán hagyott. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia így értékelte utólag kétéves etapját a Haasnál:

„Szerintem jó munkát végeztem, de tiszteletben tartom a Haas döntését és a jövőmre összpontosítok. Voltak hullámhegyek és völgyek, de a legfontosabb, hogy még továbbra is tanulok és azt se feledjük, hogy ez csak a második évem volt a Forma-1-ben, sőt, abban sem vagyok biztos, hogy 2021-et számolnom kéne, mert mindenkitől le voltunk maradva.”

Schumacher azonban az idei szabályváltozások után úgy érzi, sokat tanult: „Idén megszokhattam, hogy a középmezőnyben lehetek és harcolhatok. Szerintem a szezon folyamán egyre jobban is ment és a legtöbbet hoztam ki minden helyzetből.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL