hero image

Mick Schumacher: „Csak akkor mondhatod, hogy nyernél a Mercedesszel, ha már ültél benne!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/01/21 08:47
A Haas versenyzője, Mick Schumacher szerint arroganciára vall, ha valaki azt mondja, hogy ő is nyerne a Mercedesszel, a következő szezontól pedig azt reméli, hogy versenyzőként fejlődni tud.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Mick Schumacher tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben – a Ferrari-junior a Haas csapatánál kapott lehetőséget, azonban az amerikai istálló kocsija messze volt a versenyképestől. A német pilóta reméli, a jövő szezonban tovább fejlődhet versenyzőként.

„Nem voltunk annyira messze a mezőnytől, mint a Williams 2019-ben, néhányszor csatázhattunk is a többiekkel a pályán. De természetesen remélem, 2022-ben még több csatában lesz részem és tovább fejlődhetek versenyzőként – erre fókuszálok.”

„Egyelőre túl korai lenne bármi másról beszélni. Számomra az a legfőbb cél, hogy jól teljesítsek 2022-ben, és ha ez sikerül, akkor meglátjuk, mit hoz a folytatás” – idézte az olasz Corriere a németet.

Schumacher azt is hozzátette, szerinte arroganciára vall azt mondani, hogy bárki nyerhet a Mercedesben, és csak az mondhatja azt, hogy győzni tudna a német istállóval, aki már vezette is a kocsijukat.

„Mindenki megérdemli a helyét a Forma-1-ben, és csak jó versenyzők vannak itt. De csak akkor mondhatod azt, hogy te is győzni tudnál a Mercedesszel, ha te vezeted az egyik kocsijukat. Máskülönben ez csak egy arrogáns megjegyzés.”