hero image

Mick Schumacher: „Csak akkor mondhatod, hogy nyernél a Mercedesszel, ha már ültél benne!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/01/21 08:47
A Haas versenyzője, Mick Schumacher szerint arroganciára vall, ha valaki azt mondja, hogy ő is nyerne a Mercedesszel, a következő szezontól pedig azt reméli, hogy versenyzőként fejlődni tud.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Mick Schumacher tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben – a Ferrari-junior a Haas csapatánál kapott lehetőséget, azonban az amerikai istálló kocsija messze volt a versenyképestől. A német pilóta reméli, a jövő szezonban tovább fejlődhet versenyzőként.

„Nem voltunk annyira messze a mezőnytől, mint a Williams 2019-ben, néhányszor csatázhattunk is a többiekkel a pályán. De természetesen remélem, 2022-ben még több csatában lesz részem és tovább fejlődhetek versenyzőként – erre fókuszálok.”

„Egyelőre túl korai lenne bármi másról beszélni. Számomra az a legfőbb cél, hogy jól teljesítsek 2022-ben, és ha ez sikerül, akkor meglátjuk, mit hoz a folytatás” – idézte az olasz Corriere a németet.

Schumacher azt is hozzátette, szerinte arroganciára vall azt mondani, hogy bárki nyerhet a Mercedesben, és csak az mondhatja azt, hogy győzni tudna a német istállóval, aki már vezette is a kocsijukat.

„Mindenki megérdemli a helyét a Forma-1-ben, és csak jó versenyzők vannak itt. De csak akkor mondhatod azt, hogy te is győzni tudnál a Mercedesszel, ha te vezeted az egyik kocsijukat. Máskülönben ez csak egy arrogáns megjegyzés.”