hero image

Mick Schumacher szerint a Haas rengeteget fejlődhet tavalyhoz képest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/02/24 08:46
Mick Schumacher bízik abban, hogy sikeres év vár rá idén a Haas csapatával, amely szerinte jó úton halad, hogy jelentős fejlődést mutasson.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Haas nem járhat rosszabbul, mint 2021-ben, amikor pont nélkül fejezték be a 22 futamból álló szezont, mivel az újonc pilóták, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin már túl vannak a bemutatkozó évükön, ráadásul a tavalyi évvel ellentétben, idén fejleszteni is tudnak majd a szezon során, ami mindenképpen óriási ugrást jelenthet.

Hogy pontosan mennyire lesz jó az autó, az a március 18-20. közötti bahreini szezonnyitóig biztosan kétséges, bár Günther Steiner csapatfőnök reméli, hogy a Haas ismét ott lehet a középmezőny küzdelmeinek sűrűjében. Schumacher is biztatónak tartja azt az irányt, amerre szerinte a csapat halad.

„Tudni, hogy mire számíthatunk, és hogy hogyan alakul a szezon, nyilvánvalóan hasznos. Mindig vannak dolgok, amiket meg lehet tanulni, ez sosem áll meg, és amikor a szabályok ennyit változnak, az a tanulási görbére is hatással van. Valószínűleg egy kicsit jobban tudom, hogyan kell mindent kezelni, szóval remélem, hogy egy kicsit jobban fog menni, mint tavaly" - idézte Schumachert a Speedweek.

A 22 éves német pilóta teljesen feltöltődve várja az új szezont, ugyanis húgával, Ginával meglátogatták a családi birtokot, ahol teljesen ki tudott kapcsolódni. A Haas pilótája azonban ekkor is tartotta a kapcsolatot a csapattal, ráadásul az edzésekről sem mondott le.

"Két hétig voltam ott, és lovagoltunk. Természetesen az edzéseket is folytattam, és mindig szem előtt tartottam az idei évet. Tartottam a kapcsolatot a csapattal, és úgy gondolom, jó úton haladunk egy sikeres év felé“ - mondta Schumacher, aki két nappal a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után tölti be a 23. életévét.