hero image
Mercedes AMG Twitter

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/02 10:59
Mick Schumacher átesett az üléspróbáján a Mercedesnél, így már semmi sem állhat az útjába, amennyiben helyettesítenie kellene a német gyártó állandó pilótáit.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Izgalmas napokat tudhat maga mögött Mick Schumacher, aki a napokban üléspróbán vett részt a Mercedesnél. A Formula1.com oldalán közzétett rövid interjú alapján a fiatal német nagyon elkötelezetten várja pályafutásának következő időszakát.

Mint ismert, a német 2021-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban a Haas alakulatánál, és habár az első évében nem szerzett pontot, magabiztos teljesítménnyel legyőzte szintén újonc csapattársát, Nyikita Mazepint.

A német tavaly Kevin Magnussen oldalán bizonyíthatott volna, ám a gyenge szezonkezdés és az autótörések után hiába mutatott egyre erősebb formát, végül a Haas Nico Hülkenberget szerződtette le a helyére. Nem sokkal később a Mercedes nyújtott mentőövet Schumachernek, idén tehát a német tesztpilótai szerepkörben áll a gyártó rendelkezésére.

„Ezt egy új kezdetnek tekintem, és nagyon izgatott és hálás vagyok Totónak és minden érintettnek, amiért bizalmat szavaztak nekem” – jelentette ki az esemény kapcsán Mick Schumacher.

„Az F1 egy igazán lenyűgöző világ, és az ember sosem állhat le a tanulással, így alig várom, hogy még több tudást szívjak magamba, és minden erőmet a Mercedes-csapat javára fordítsam” – zárta le a gondolatait a fiatal német tehetség.