hero image

Milyen időjárás várja a mezőnyt a Francia Nagydíjon?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/07/21 08:48
Ha hihetünk az időjárási előrejelzéseknek, akkor nem az eső fog kihívást jelenti a Forma–1 mezőnye számára a most hétvégi Francia Nagydíjon. Helyette inkább az Európán átvonuló hőhullám miatt lehet problémás az esemény.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A Paul Ricard versenypályára jövőre talán nem fog már visszatérni a mezőny, de az időjárás gondoskodhat arról, hogy emlékezetes legyen a 2022-es viadal. Miközben egész Európában dőlnek meg a melegrekordok, Franciaország is keményen szenved az extrém hőmérsékletektől.

Az 5842 méteres versenypályán pedig még árnyékos rész sem igazán van, az egész inkább egy betontengerre hasonlít, amely komolyan fel fog melegedni a folyamatos napsütés hatására. Esőre pedig nincs kilátás, így a felhők sem fogják beárnyékolni a helyszínt.

weather.com előrejelzése szerint a Francia Nagydíj idején végig 30 fok fölött lehet majd a hőmérséklet, amely éppen akkor tetőzhet, amikor az autók pályán lesznek. Mindez komoly megpróbáltatást jelent majd az autók és a pilóták számára egyaránt.

Ha a mezőnynek azonban szerencséje lesz, akkor talán el tudják kerülni a jelenleg is tomboló kánikulát, és nem lesz 35-40 fokos hőség, de a korábban említett meleg sem éppen ideális egy autóversenyhez.

Ettől függetlenül érdekes lesz majd látni, hogy kik boldogulnak legjobban az adott körülményekkel, és hogy melyik istálló autójának kedvezhet esetleg a forróság.