hero image

Minardi: Túl korai még leírni a Red Bullt és a Mercedest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/13 08:48
Max Verstappen nehéz feladat előtt áll, ha meg akarja védeni világbajnoki címét az idei szezonban. Három futam után már 46 pont a lemaradása Charles Leclerc mögött. Gian Carlo Minardi szerint azonban a bajnokság még korántsem dőlt el.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Ferrari hosszú évek után ismét az élen áll, mivel Charles Leclerc nyert Bahreinben és Ausztráliában, Szaúd-Arábiában pedig második lett. A monacói vezet a bajnokságban, majdnem kétszer annyi ponttal, mint a bajnokság második helyezettje, George Russell. A nagy kérdés tehát az, hogy meg tudja-e valaki állítani Leclerc-et ebben a szezonban.

A korábbi csapatfőnök, Gian Carlo Minardi az olasz Corriere médiumnak azt mondta, hogy bár lenyűgözte őt a Ferrari teljesítménye, még nincs vége a szezonnak. „Az, ahogyan Leclerc nyert Melbourne-ben, sokat elmondott. Magabiztosan és higgadtan. Érinthetetlen volt." Minardi ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy még húsz futam van hátra, és a Ferrarinak mindkét lábát a földön kell tartania.

Bár a Mercedes és a Red Bull már most is jelentős lemaradásban van, Minardi nem gondolja, hogy már most ki kellene húzni a két csapatot a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Különösen Verstappennel kell még számolnunk az olaszoknak. „Verstappen nincs olyan messze és ha a Mercedes biztosítja a megfelelő autót, akkor Lewis Hamiltonra is számíthatunk még a bajnoki címért folytatott küzdelemben” – mondta.

Minardi egyetért azzal, hogy a Red Bullnak és a Mercedesnek sok problémája van, de úgy gondolja, hogy a csapatok ezeket gyorsan meg tudják oldani. „A megbízhatósági problémák lelassíthatják az autó fejlődését, de a megoldásuk gyors lehet. Egy ilyen hosszú bajnokságban még túl korai lenne leírni őket."