A Haas a hétvégi, Abu Dhabi Nagydíj előtt, utolsó istállóként a mezőnyben bejelenti jövő évi pilótafelállását. A versenyfutás az elmúlt hetekben két főre szűkült, és úgy fest, megvan a győztes.

Nagy bejelentésre készül kedden a Haas, amikor is elárulják, ki lesz Kevin Magnussen csapattársa 2023-tól. Günther Steiner már a Forma-1-es Brazil Nagydíjon arról beszélt, megszületett a döntésük, csupán a részletekkel kapcsolatban zajlik az egyeztetés.

Hétfőn a svájci és a német sajtó is arról számolt be, hogy mindez rossz hír lehet Mick Schumacher számára, aki elveszítette a "versenyfutást" Nico Hülkenberggel szemben, és a rutinosabb német ülhet be jövőre a Haas volánja mögé.

Ezt az értesülést nem sokkal később a Motorsport.com is megerősítette, megjegyezve, ezzel végleg elszálltak Antonio Giovinazzi visszatérésének esélyei, akinek a neve szintén felmerült, mint potenciális teljes állású versenyző.

Nico Hülkenberg szerződtetése egyébként megerősítené Steiner szezon közben elhangzott szavait, amikor úgy fogalmazott, végeztek az újonc és rutintalan pilótákkal, és inkább olyan versenyzőkkel szeretnének harcba szállni a világbajnoki pontokért, akik sokat tapasztaltak a versenypályákon.

A 35 éves Hülkenberg utolsó teljes szezonját a Renault-nál töltötte a Forma-1-ben, majd 2020-ban a Racing Point tartalékosaként három futamon vehetett részt - igaz, egy alkalommal technikai probléma miatt nem tudott rajthoz állni -, idén pedig a koronavírusos Sebastian Vettelt helyettesítette az idény első két versenyén.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL