hero image

Mindkét versenyigazgató tesztje pozitív lett koronavírusra a Miami Nagydíj előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/04/28 08:49
Eduardo Freitas és Niels Wittich tesztje is pozitív lett koronavírusra a Sky Sports szerint. Emiatt a két Forma-1-es versenyigazgató nem biztos, hogy el tud utazni Miamiba, és helyettesíteni kell őket.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Az FIA 2022-ben két F1-es versenyigazgatót jelölt ki Michael Masi helyére. Freitas és Wittich osztozik a szerepkörön, de most úgy tűnik, mindkettőjük tesztje pozitív lett a Miami Nagydíj előtt. Van rá esély, hogy a hétvége kezdete előtt negatív lesz a tesztjük, de ez nem biztos.

Maga az FIA nem kívánta kommentálni az általuk „megalapozatlannak nevezett jelentéseket". Csak akkor fognak orvosi információkkal előállni, ha az hatással van a közelgő versenyhétvégére, és jelenleg nem ez a helyzet.

Több név is kering, akik helyettesíthetik a versenyigazgatókat. Michael Masi nevét is emlegetik, de a Sky szerint Masival nem számol az FIA. Sokkal valószínűbb Herbie Blash szerpevállalása, aki évekig Charlie Whiting helyettesítője volt, és tanácsadóként támogatja a jelenlegi versenyigazgatókat.

Colin Haywood, akit versenyigazgató-helyettesként tüntettek fel, szintén egy jelölt lehet, de ott van még Scott Elkins is. Ő a DTM versenyigazgatója, és szintén egy esélyes jelöltnek számít, azonban még sohasem vezetett F1-es futamot.