hero image

Montoya megérti, Hamilton miért akart kiállni a versenyből

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/05/25 08:50
A korábbi F1-es versenyző, Juan Pablo Montoya együtt tudott érezni Lewis Hamiltonnal, aki inkább feladta volna a Spanyol Nagydíjat az első körben történt incidense miatt.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Hamilton Kevin Magnussennel csatázott a 4-es kanyarban, amikor a dán talán kicsit optimistán a külső ívről megpróbálta kikerülni őt, de a két autó összeért, aminek következtében a dán a kavicságyba került, a mercedeses pedig defektet kapott és némi sérülést is összeszedett.

Mivel nem volt szükség a biztonsági autóra, Hamilton a kényszerű bokszkiállása után messze le volt maradva a mezőny végétől, ezért finoman utalást tett rá a rádióban, hogy talán jobb lenne, ha kímélnék a technikát.

A csapata viszont még elérhetőnek tartotta a pontszerzést, így a brit folytatta a futamot, és végül egy remek felzárkózást bemutatva egészen az ötödik helyig tudott visszakapaszkodni. Montoya a Sky Sportsnak azonban később elmondta, hogy megérti Hamilton akkori gondolatmenetét.

„Gondoljunk csak bele. Eltaláltak az első körben, majd defektes gumival kellett visszavánszorognod. Ezek után még vár rád egy lassú kerékcsere is, az első szárny is sérült. Ilyenkor 60-70 másodperccel vagy a versenyben vezető mögött. Ilyenkor felteszed magadnak a kérdést, hogy mi értelme van még ennek?”

„Lewis szemszögéből meg tudom érteni, mert ő a futamgyőztes autókhoz szokott, melyekkel 25 pontot lehet szerezni minden hétvégén. Amikor viszont nyolcadik és tizedik vagy, az már nehezebb.”

„A csapat azonban jó döntést hozott, amikor arra sarkallták, hogy maradjanak versenyben, Lewis pedig nem adta fel. Szóltak neki, hogy nyomnia kell, ő pedig fogta magát és belevágott, ezt pedig jó volt látni.”

Montoya szerint Hamilton azért is akarta talán feladni, mert a szezon első futamait megnézve úgy gondolta, nem sok esélye lehet egy kevésbé versenyképes autóban, így talán még őt is meglepte, hogy milyen felzárkózást tudott bemutatni.

„Ha nem lett volna az az ütközés, talán ő is csatázhatott volna a futamgyőzelemért. Szerintem a futam felénél, amikor már a pontszerző helyeken haladt, hirtelen izgatott lett, hogy lehet még itt keresnivalója. Emiatt pedig csak még keményebben kezdte nyomni. Szórakoztató volt” – vélekedett a kolumbiai.