Ralf Schumacher kritizálta a Red Bull Forma-1-es csapatát, amiért megvárják a nyarat a 2025-ös felállásuk bejelentésével.

Lewis Hamilton döntése, miszerint a Ferrarinál folytatja a következő szezontól, felpörgette a pilótapiacot. Hamilton Charles Leclerc csapattársa lesz és vélhetően komoly csata lesz majd kettejük között.

Ez a lépés nem csak a Mercedesnél nyitott meg egy helyet, de Carlos Sainzot is ülés nélkül hagyta 2025-re. Toto Wolff nem titkolta, hogy nagyon szeretné Max Verstappent a csapatánál látni jövőre, ezzel pedig a Red Bullnál nyílna meg egy hely.

Remek idei rajtja és az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után felmerült, hogy az osztrák csapat akár Sainzot is megfontolhatják Sergio Perez leváltására, akinek szintén nincs szerződése jövőre. Fernando Alonso is igazolható még, és őt is szóba hozták már a Red Bullal.

A Red Bull sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko elmondta, „várni fognak egy kicsit”, mielőtt meghozzák a döntést a felállásukról, az Expressnek nyilatkozó Ralf Schumacher azonban úgy látja, ezzel csak lábon lőnék magukat:

„Nem igazán hiszem, hogy a Red Bull nyárig fog várni a döntéssel. Fontos időszakban vagyunk, mert Sainz is ott van a piacon. Most kell dönteniük. Sergio Pereznek lehet, hogy fel kell adnia az ülését. Még Alonso is elérhető. A Red Bull nem várhat tovább.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL