hero image

Most már hivatalos: eltörlik a sokat kritizált gumiszabályt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/02/19 08:50
Az FIA ma adta ki a 2022-es Forma-1-es sportszabályzatot, amelyből kiderül, hogy most már nincs életben a sokat kritizált Q2-es gumiszabály, így idén a legjobb 10 is szabadon választhat gumit.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Már korábban is lehetett olvasni olyan sajtóértesüléseket, amelyek arról szóltak, hogy eltörölhetik a Q2-es gumiszabályt a Forma-1-ben – időközben pedig az FIA kiadta a hivatalos 2022-es Forma-1-es sportszabályzatot, így hivatalossá vált a szabály eltörlése.

A tavalyi idénnyel bezárólag az időmérő első 10 helyezettjének azokkal a gumiabroncsokkal kellett rajtolnia, amellyel továbbjutottak a Q2-ből, amennyiben az időmérő és a futam rajtja is száraz időjárási körülmények között zajlott.

Ezzel a „nagyok” dolgát akarták kissé megnehezíteni a szabályalkotók, de valójában inkább a hatodik rajtsornak kedveztek a top 10 második felébe tartozókkal szemben, ezért dönthettek a sokat kritizált szabály eltörlése mellett.

Ezen kívül az is megerősítést nyert, hogy mégis maradnak a 60 perces szabadedzések, tehát nem térünk vissza a korábbi 90 perces rendszerhez, a csapatoknak továbbra is 3 órányi tesztlehetőségük lesz minden versenyhétvégén.