hero image

Most már hivatalos: eltörlik a sokat kritizált gumiszabályt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/19 08:50
Az FIA ma adta ki a 2022-es Forma-1-es sportszabályzatot, amelyből kiderül, hogy most már nincs életben a sokat kritizált Q2-es gumiszabály, így idén a legjobb 10 is szabadon választhat gumit.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Már korábban is lehetett olvasni olyan sajtóértesüléseket, amelyek arról szóltak, hogy eltörölhetik a Q2-es gumiszabályt a Forma-1-ben – időközben pedig az FIA kiadta a hivatalos 2022-es Forma-1-es sportszabályzatot, így hivatalossá vált a szabály eltörlése.

A tavalyi idénnyel bezárólag az időmérő első 10 helyezettjének azokkal a gumiabroncsokkal kellett rajtolnia, amellyel továbbjutottak a Q2-ből, amennyiben az időmérő és a futam rajtja is száraz időjárási körülmények között zajlott.

Ezzel a „nagyok” dolgát akarták kissé megnehezíteni a szabályalkotók, de valójában inkább a hatodik rajtsornak kedveztek a top 10 második felébe tartozókkal szemben, ezért dönthettek a sokat kritizált szabály eltörlése mellett.

Ezen kívül az is megerősítést nyert, hogy mégis maradnak a 60 perces szabadedzések, tehát nem térünk vissza a korábbi 90 perces rendszerhez, a csapatoknak továbbra is 3 órányi tesztlehetőségük lesz minden versenyhétvégén.