Az FIA megtette az első hivatalos lépést az új csapatok Forma-1-be csábitásához a jelentkezési eljárás megnyitásával.

Az FIA megnyitotta a jelentkezési eljárást, így megtéve az első lépést a potenciális új Forma-1-es csapatok életképességének felméréséhez. A Formula-1 szabályalkotó testülete ezzel egyidőben minden „komoly szándékú” érdeklődőt a jelentkezése benyújtására bíztatott.

A csatlakozni kívánó csapatok kifejezhetik érdeklődésüket, ezután pedig megkapják az FIA-tól a jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. AZ FIA jelezte, hogy a pályázókról „szigorú pénzügyi és műszaki átvilágítás” végén, „fenntarthatósági és pozitív társadalmi hozzájárulás” figyelembevételével fognak dönteni.

Az FIA azt is jelezte, hogy „minden érdekelt véleményét kikérik”, mielőtt eldöntenék, mely jelölteket választják ki, mindezt egy hónappal azután, hogy a szervezet elnöke, Mohamed bin Szulajm a közösségi médiában jelezte, el szeretné indítani egy, a csatlakozás felőli érdeklődés kifejezésére szolgáló eljárás megalkotását.

Azóta az Andretti és a General Motors közösen jelezték, hogy együttműködnének, azzal a céllal, hogy a rajtrácsra kerüljenek, valamint az ázsiai Panthera projekt is újra hangot adott hasonló vágyainak.

Bin Szulajm szerint a Forma-1 iránti érdeklődés növekedése, amit az Audi érkezése bizonyít, mutatja, hogy a logikus lépés a bajnokságban résztvevő csapatok számának növelése: „A Forma-1 növekedése és vonzereje eddig nem látott szinteket ért el, Az FIA szerint a kiválasztási paramétereknek megfelelő érdeklődő felek számára megfelelőek a körülmények csatlakozás iránti érdeklődésük kifejezésére.”

„A kiválasztási felvételek között először kérjük a jelöltektől, hogy vázolják fel, hogyan felelnének meg az FIA fenntarthatósági mércéinek és hogy milyen pozitív társadalmi hozzájárulásuk lenne a sporton keresztül.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL