hero image
dppi

Munkához látott a Ferrari: Két mérnököt is elcsábíthattak a Red Bulltól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/22 10:59
Az olasz sajtó értesülései szerint a Ferrari Forma-1-es csapata megállapodott a Red Bull két mérnökével, akik 2024-ben csatlakozhatnak hozzájuk.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Maranellóban senkinek sem tetszett az idei első három Forma-1-es futam, ahol a Ferrari még a dobogóra sem fért fel. A negyedik hely a konstruktőrök között és a komoly lemaradás a Red Bulltól lépésekre sarkallta Frederic Vasseur csapatfőnököt. Ennek első lépése az SF-23 fejlesztési tervének kidolgozása lesz, melynek első aerodinamikai elemei már a jövő héten, Bakuban láthatóak lesznek.

Vasseur elmondása szerint folyamatos kapcsolatban van a márka vezérigazgatójával, Benedetto Vignával és az elnökkel, John Elkannal, aki pár napja az Exor részvényeseinek küldött levelében beszélt arról, hogy „Maranello falai között mélyreható változások zajlanak.”

Ezek az átalakulások egyelőre belsőek voltak, a spanyol főstratégát, Inaki Ruedát áthelyezték a szervezeten belül és Ravin Jain váltotta. Emellett búcsúzott az aerodinamikai részleg feje, David Sanchez, aki a McLarennél fog hasonló pozíciót ellátni. Őt is belső emberrel pótolták, Diego Tondival.

De ez nem minden: a Corriere dello sport beszámolója szerint a piacon is sikerrel járt a csapat, két embert tudtak elhozni a Red Bulltól, akik már nem is dolgoznak Milton Keynesben, de csak 2024-ben tehetik át székhelyüket Maranellóban. Sajnos azt nem tudni, hogy pontosan kikről van szó, így azt sem, mekkora csapás ez a bajnoki címvédőknek.