hero image
dppi

Nagy bejelentést tett az Audi elődje az F1-ben, elkelt egy hely 2025-re

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/04/26 10:47
Mint az várható volt, Nico Hülkenberg az idény végén elhagyja a Haast, hogy a Sauber versenyzője legyen, felkészülvén a gyári Audi fogadására.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Régóta nem titok, hogy az Audi beszáll a Forma-1-be, és gyári csapatként működik tovább a királykategóriában. Ezzel egy új gigagyártó csatlakozik a mezőnyhöz, mint egykor a Honda, a Toyota és a BMW, akik a gazdasági világválság miatt kiszálltak, mely felért egy igen nagy sokkal a széria számára.

Azóta sokat változott a gazdasági környezet és az F1 is Bernie Ecclestone távozásával. Az Audi szintén reagált erre, akik úgy döntöttek, a 40-es éveire készülő veterán Hülkenbergnek adják az egyik ülést, aki egyúttal rekorder is, mert az F1 történetében még nem volt olyan versenyző, mint a német, aki ilyen sok futam ellenére sem állhatott fel a dobogóra.

Sokan leírták korábban, a visszatérésekor is, de egy ideje meggyőző teljesítményt nyújt a Haasnál, akiknek új versenyzőt kell keresniük, mert Nico aláírt a Sauberhez, amiből 2026-tól Audi lesz. Egyelőre kérdéses, ki kap lehetőséget a Saubernél 2025-re Hülkenberg mellett, aki nagy valószínűség szerint az Audinál is fontos szerepet fog játszani.

A madarak azt csicsergik, hogy az Audi a háttérben Sainz szerződtetésén dolgozik, amihez a spanyolnak szinte be kellene áldoznia a 2025-ös évét, mivel erősen valószínűtlen, hogy a Sauber a győzelemért fog harcolni. Ezzel együtt az is kérdéses, hogy az Audi 2026-ban hol áll majd az erősorrendben, és mikor érhetnek oda az élmezőnyhöz.