hero image

Nagy ünneplés a Red Bull Racingnél a monacói stratégiai bravúr után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/10/07 09:37
A Red Bull Racing kiváló eredményt ért el Monacóban. Sergio Perez győzelmével és Max Verstappen harmadik helyével a Ferrarit verték meg újra. A Behind the Charge című műsorunkban bemutatják, hogyan élték ezt meg a kulisszák mögött.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sokáig úgy tűnt, hogy a Monacói Nagydíj a Ferrarié lesz. Az olasz csapat mindkét autójával az első sorból vágott neki a rajtnak a futamon, és Monacóban ez tízből kilencszer a győzelmet is jelenti. Ez volt azonban az egyetlen alkalom, amikor ez nem jött össze. A Red Bullnak merész stratégiai döntésekkel sikerült nyomást gyakorolnia a Ferrarira, a Ferrari pedig engedett ennek a nyomásnak.

Perez számára is különleges hétvége volt ez. Új, 2024-ig szóló szerződést írt alá a Red Bull-lal, és erről a Monte Carlo utcáin aratott győzelme után beszélt. Kedden jelentette be hivatalosan a csapata, de a győzelme így is lehetővé tette az ünneplést.

A Red Bull tehát magabiztosan várhatja a folytatást, hiszen a csapat kiváló formában van, ahogyan versenyzői is. Perez végre megnyugodhat, hogy hosszútávon terveznek vele a csapatnál és nincs veszélyben az ülése. Sokáig beszéltek arról, hogy Gasly válthatja őt, de ezzel biztosítva van a jövője.