A Sky Sports F1 kommentátora, Martin Brundle úgy véli, hiába dolgozik rengeteg nagyon okos ember a Mercedes csapatánál, aggasztó az istálló helyzete.

A 2022-es technikai szabályváltoztatások óta a Mercedes nemhogy nem tudott felérni a csúcsra, hanem ennek még a közelébe sem tudtak jutni – bő két szezon alatt 1 futamgyőzelmük van, 2022-ben harmadik, 2023-ban második helyen végeztek a csapatbajnokságban, most pedig a negyedik helyen állnak.

Hamilton a tél folyamán úgy is döntött, hogy 2025-től a Ferrarihoz igazol, így nem tudni, ki lesz Russell csapattársa jövőre a csillagos márkánál. A Sky Sports F1 kommentátora, Martin Brundle pedig azt mondta, aggodalomra ad okot a Mercedesnél, hogy a szimulátoros adatok nem korrelálnak a versenypályán gyűjtött adatokkal, illetve hogy nagyon inkonzisztens a teljesítményük:

„Meg kell érteniük az autót, és szerintem ez komoly aggodalomra ad okot a csapatnak. Rengeteg nagyon okos ember van ott, hatalmas erőforrással, teljesítmény-eszközökkel és költségvetéssel.”

„Nem fogom megpróbálni kitalálni, hogy mi a baj, mert ha ők nem tudják, akkor én sem tudom” – kezdte Brundle a Sky Sports F1 podcastjében, majd azzal folytatta, hogy a kiegyensúlyozottság hiánya is nagy problémát jelent a német istálló számára:

„Nem tudnak mit kezdeni a ground effect autókkal. Ez már a harmadik szezonja ennek a szabályrendszernek. Feltűnnek, azt gondolják, hogy jól eltalálták, sok a pozitív hang, aztán még mindig pattog és kicsit delfinezik is az autó.”

„A gondjuk az, hogy időről időre gyönyörűen teljesít a kocsi, és bizonyos fázisokban igazán gyorsak. De ezt edzésről edzésre sem tudják megismételni, nemhogy egyik napról a másikra vagy egyik hétvégéről a másikra.”

„A problémájuk az, hogy pengeélen táncol az autó, néha úgy tűnik, hogy végre megoldották a dolgot, de a legtöbbször egyszerűen nem értik, hogy mi történik. Amikor ez van, és az összes eszközöd és okos embered nem korrelál a stopperórával, és úgy tűnik, nem tudod eltalálni a dolgokat, az nagyon frusztráló és nagyon aggasztó” – zárta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL