hero image

Nagyon komoly összeget nyert a Williams a korábbi szponzora elleni perben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/12/04 11:29
Egy amerikai bíró nemrég megerősítette, hogy a Williams korábbi főszponzorának, a Rokitnek 26 millió fontot kell majd visszafizetnie a csapat felé.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Rokit még a 2019-es szezonban csatlakozott a Williamshez névadó szponzorként, majd később a 2020-as előszezoni teszteken is ott szerepelt a nevük George Russell és Nicholas Latifi autóján.

Utána azonban beütött a koronavírus-járvány, a cég pedig visszatáncolt a meglévő megállapodásból, így a Williams autóin már nem szerepeltek a Rokit logói és színei, amikor a szezon 2020 júliusában elrajtolt.

Ez azt jelentette, hogy a három évre szóló együttműködés már egy év után véget ért, az istálló pedig így nem kapta meg azt az összeget, amelyről megállapodtak. Ennek eredményeként aztán bírósági ügy lett belőle, mert a csapat úgy vélte, szponzora megszegte a szerződést.

Az ügy tehát lényegében azóta zajlott, de most Kalifornia állam bírósága december 1-jén meghozta ítéletét, mely szerint a Rokitnak 26 millió fontnál is többet kell fizetnie a Williams felé. Ez nagyjából 32 millió dollárnak felel meg.

Az alakulatnak egyébként azóta nincs is főszponzora, viszont a Dorilton Capital megérkezésével már sokkal jobb az anyagi helyzetük, mint a korábbi években. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy egy ekkora összeg hatalmas segítség lehet majd számukra, hiszen 2022-ben övék volt a mezőny leglassabb autója.