George Russell győzelmével zárult a brazíliai sprintfutam, mögötte Carlos Sainz és Lewis Hamilton ért célba, míg a sprint favoritja, Max Verstappen „csak” a negyedik lett.

Az időmérővel ellentétben a sprintet már száraz pályán rendezték Brazíliában, ahol Magnussen rajtolhatott az élről, mellőle Verstappen, mögülük a Russell-Norris és a Sainz-Ocon páros. Hamilton a nyolcadik, Perez a kilencedik, Leclerc a tizedik helyről indult.

A 24 körös versenyt Verstappen és Latifi a közepes keveréken kezdte meg, míg a többiek a lágy abroncsokra voksoltak, az F1.com Vettel és Latifi kocsijára kerültek fel használt szettek, a többiek pedig újakon rajtoltak.

Magnussen jól kapta el a rajtot és az élen is tudott maradni, míg Verstappen a közepeseken nem rugaszkodott el annyira jól, de vissza tudta verni Russell támadásait. Ahogy elkezdtek működni a közepes gumik, Verstappen megelőzte Magnussent, majd a dán mellett Russell, Sainz és Hamilton is elment.

Stroll és Schumacher első körei kifejezetten jól sikerültek, a kanadai négy, a német hat pozíciót tudott javítani, míg az Alpine-nál egy „belharc” borzolta a kedélyeket: Ocon és Alonso kétszer is összeért, a másodiknál a kétszeres világbajnok szárnya leszakadt, emiatt be kellett jönnie a bokszba.

Magnussent Perez is megelőzte, így a 10. körre Verstappen, Russell, Sainz, Hamilton, Perez, Magnussen, Norris, Leclerc, Gasly, Ocon volt a sorrend, Vettel pedig hosszasan támadta Strollt, csapattársa előbb levezette őt a pályáról, majd a célegyenesben megelőzte, ezzel feljött a 11. helyre, míg Stroll 10 másodperces büntetést kapott a veszélyes védekezés miatt.

Hosszú támadássorozat után Russell megelőzte Verstappent, így átvette a vezetést. Vettel Ocon megelőzésével feljött a top 10-be, míg Leclerc Magnussent gyűrte le, Albon pedig vélhetően technikai probléma miatt kiesett.

Verstappen helyzete tovább romlott, ugyanis nem elég, hogy Sainz is megelőzte, de az első szárnya egy darabját is elvesztette, hogy aztán egy körrel később Hamilton is megelőzze őt. Magnussent Norris is „levadászta”, a 8. helyre esett vissza a dán.

Az utolsó körök sem sétakocsikázással teltek, Sainz mögé Hamilton érkezett meg, és bár közel került a spanyolhoz, előzni már nem tudott, Vettel pedig Gaslyt is megelőzte, így a kilencedik helyen zárta a sprintet.

Mindez azt jelenti, hogy Russell nyerte a sprintfutamot, ezzel begyűjtötte a 8 pontot és az első rajtkockát holnapra, rajta kívül Sainz, Hamilton, Verstappen, Perez, Leclerc, Norris és Magnussen szerzett pontot, mögöttük Vettel, Gasly, Ricciardo és Schumacher végzett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL