Az Ausztrál Nagydíj két év kihagyás után ezen a hétvégén újra a programban szerepel. A szervezés nem csak a 9-es és 10-es kanyaroknál lévő sikánt távolította el, hanem a pálya más részein is változtattak.

A melbourne-i futamot már évek óta halasztják, de az ország szigorú Covid-korlátozó törvényei miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy két évig nem rendeznek nagydíjat. Mivel a Covid-időszak lejárt, a verseny 2022-ben visszakerült a versenynaptárba.

Keke Rosberg volt az első győztese az Ausztrál Nagydíjnak 1985-ben, amely az azt követő években megingathatatlanul szerepelt a naptárban. Az elmúlt szezonokban a Mercedes gyakran volt erős a pályán, Nico Rosberg két, Lewis Hamilton egy, Valtteri Bottas pedig szintén egy győzelmet aratott. A kettő között Sebastian Vettel 2017-ben és 2018-ban is győzni tudott.

Idén azonban jó esély van arra, hogy új győztest avathatunk, hiszen az első két forduló alapján a világbajnoki címvédő Max Verstappen és a Ferrari monacói pilótája Charles Leclerc tűnik a győzelemre legesélyesebbnek. Ráadásul a legfrissebb hírek szerint az eső is megkavarhatja Melbourne visszatérését.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL