Nem Max Verstappen az egyetlen jelölt a 2025-ös szezontól megüresedő pozícióra.

Ahogyan azt már mindenki tudja, Lewis Hamilton a következő szezont már nem a Mercedes, hanem a Ferrari színeiben kezdi majd meg, így az utóbbi hetekben egyre több hír látott napvilágot arról is, hogy vajon ki ülhet majd át a Mercedesbe.

Noha Toto Wolff egyértelművé tette, hogy Max Verstappen az elsőszámú célpont, egyelőre nem tudni, hogy a Red Bullnál zajló dolgok eljutnak-e olyan szintre, ami a holland versenyző számára már vállalhatatlan lenne. Ha nem, akkor valószínűleg marad az energiaitalosok kötelékében, ha viszont igen, akkor bármi megtörténhet.

Ennek ellenére a Mercedes csapatfőnöke több olyan versenyzőt is felsorolt, akik szerinte alkalmasak lennének a Hamilton által hagyott űr betöltésére.

"Sok függ majd attól, hogy Max hogyan dönt, de van egy nagyon ígéretes tehetségünk is Andrea Kimi Antonelli személyében. Nyilvánvalóan nem szeretnék extra nyomást helyezni rá és 17 évesen betenni egy F1-es autóba, de jelenleg úgy tűnik, hogy egy nagyszerű versenyző válhat belőle", mondta.

"Van néhány opciónk, mert ott van például Fernando Alonso is, aki kifejezetten érdekes lehet számunkra, de Carlos Sainz is egy remek lehetőségnek tűnik."

"Mindent összevetve több jó lehetőségünk is van, én pedig a nehezen kapható menyasszony szerepét fogom majd játsszani", nyilatkozta a Fox Sport Australiának.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL