Fernando Alonso, Pierre Gasly, Nico Hülkenberg és Oscar Piastri azonnal megkezdi a munkát új istállójukban.

A Forma-1 2022-es világbajnoksága alatt pezsgett a pilóták piaca, számos bejelentés érkezett a 2023-as szezonnal kapcsolatban. Sebastian Vettel visszavonulását és rengeteg átigazolás után, a korábbiakkal ellentétben, már nem fog kelleni a téli tesztekig várniuk a versenyzőknek, hogy megkezdjék a munkát új csapatuknál.

Sőt, a várakozás sokkal rövidebb lesz: A Yas Marinán már holnap, a Pirelli gumitesztjén új ülésükben gurulhat pályára négy versenyző is, akik először vezetik új autójukat. Mellettük lesz még minden csapattól egy-egy fiatal pilóta is.

Abu-Dzabiban láthatjuk például először az Aston Martinban Fernando Alonsót, aki már nyáron közölte, hogy el fogja hagyni az Alpine csapatát, ezzel lavinát indítva el, mert a francia csapat utánpótlásából ezzel megnyílt volna az út Oscar Piastri előtt a debüthöz, de volt másik út is: Az ausztrál újonc úgy döntött, ő is dobbant és inkább a McLarennél veszi át Daniel Ricciardo helyét.

Az Alpine-nak így sürgősen pótlás után kellett néznie, aki szintén bemutatkozik holnap: Pierre Gasly lesz az, aki hat évnyi tapasztalattal háta mögött a Red Bull családjából elhagyja az AlphaTaurit, hogy máshol kamatoztassa tudását.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL