hero image

Nelson Piquet többé nem léphet az F1-es paddockba a rasszista megnyilvánulása miatt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/30 09:39
Nem sokkal Nelson Piquet nyilatkozata után kiderült, hogy az F1 már meghozta a döntést a korábbi világbajnokot illetően. Különböző források szerint nem léphet be többé az F1-es paddockba, miután rasszista megjegyzéseket tett Lewis Hamiltonra.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Több nemzetközi újságíró, köztük Andrew Benson is azt írta a Twitteren, hogy az F1 úgy döntött, nem engedi be többé a brazilt a paddockba. A Piquet által kiadott nyilatkozat nem változtat az F1 döntésén, aminek következtében a korábbi F1-es világbajnoknak mostantól a lelátókon kell követnie a futamokat, ha jelen akar lenni a nagydíjakon.

Piquet-t egy tavalyi, a Brit Nagydíj környékén tett megjegyzése miatt érte szankció. Hamilton és Max Verstappen tavaly nagyot csatázott és súlyos baleset történt. Piquet ezzel kapcsolatban mondta el véleményét, de mindezt elég rasszista módon tette.

Nem világos, hogy a holland apósának megjegyzéseit miért nem vizsgálták meg meg korábban. Az F1 és a csapatok azonban világossá teszik, hogy mi az álláspontjuk a rasszizmussal kapcsolatban, hiszen a Red Bull Racingnél is téma volt az elmúlt héten.

Juri Vips, a Red Bull korábbi tesztpilótája, aki az F2-ben is versenyzett, hasonló incidenst követett el, egy élő közvetítés során. Ennek következtében az észt versenyző szerződését felbontották.